• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/pages/Teknikerler-Birli%C4%9Fi-Genel-Merkezi/1386435618293264
  • https://www.twitter.com/TeknikerBirligi
TÜZÜK
Ankara Teknikerler Derneği Tüzüğünü okumak için 

TÜZÜK
YÖNETİM KURULU
ÜYE OLUNABİLECEK BÖLÜMLER
ÜYELİK İŞLEMLERİ
Merhaba Sn. Meslektaşımız.

Üyelik için aşağıdaki LİNK'e tıklayınız.

LİNK
TÜRKİYE 1.İŞADAMI TEKNİKERLER TOPLANTISI


 TÜRKİYE 1.İŞADAMI ve ÜST DÜZEY YÖNETİCİ TEKNİKELER TOPLANTISI

TEKNİK YÖN DERGİSİ
TEKNİK YÖN HABER FAALİYET DERGİSİ
YASAL UYARI

* Web Adreslerinin Sonlarında .tr Olmayan Kurum,Kuruluş ve Organizasyon Web Sayfaları Resmi ve Yasal Sayfalar Olmadığından, Dikkatli Olunuz.

* Hiç Bir Oda,Vakıf,Birlik ve Derneğe İnternet Üzerinden Sanal Üyelik Uygulaması Yasal Değildir.

* Ankara Teknikerler Derneği 3335 Sayılı Yasa Kapsamında Değildir.

* Web Sayfamızdaki Tüm Belgelerimiz ve Sloganlarımız Kayıtlı ve Tescillidir.İntihale yeltenenler Hakkında Yasal Takibat Başlatılacağı İlanen Duyurulur. 

*Ankara Teknikerler Derneği. 2019 @ Her Hakkı Saklıdır.

FEDERASYONLARIMIZ
ANADOLU TEKNİKERLER FEDERASYONU


KARADENİZ TEKNİKERLER FEDERASYONU
DERNEKLERİMİZ

ANKARA TEKNİKERLER DERNEĞİ

BATMAN TEKNİKERLER DERNEĞİ

BİNGÖL TEKNİKERLER DERNEĞİ

DENİZLİ TEKNİKERLER DERNEĞİ

ELAZIĞ TEKNİKERLER DERNEĞİ

GÜMÜŞHANE TEKNİKERLER DERNEĞİ

ISPARTA TEKNİKERLER DERNEĞİ

KIRIKKALE TEKNİKERLER DERNEĞİ

ORDU TEKNİKERLER DERNEĞİ

OSMANİYE TEKNİKERLER DERNEĞİ

RİZE TEKNİKERLER DERNEĞİ,

SİİRT TEKNİKERLER DERNEĞİ

TRABZON TEKNİKERLER DERNEĞİ

UŞAK TEKNİKERLER DERNEĞİ

VAN TEKNİKERLER DERNEĞİ

ZONGULDAK TEKNİKERLER DERNEĞİ


FAYDALI LİNKLER

www.sivildunya.com



FAYDALI LİNKLER
www.sivildunya.com


PES DOĞRUSU, BUDA SÖMÜRÜNÜN BİR BAŞKA VERSİYONU

Olmayan bir branşa ait “BACA TEKNİKERLİĞİ” unvanı icat edip, birde üstüne üstelik bir dernek kurulması Ülkemizde yasaların nasılda keyfi kullanıldığının resmidir.

Her kesimden ve her yönden kuşatılan teknikerler, birlik olma mecburiyetindedir. Aksi takdirde ağlamak sorunlara çözüm getirmez.

Sorunların çözümü için varlığınızı güçlü kılarak, meydanlarda ve medyada yer almanız gerekir.

Teknikerler Birliği bu yıl 5 yeni şube kurarak şube sayısını 9’a çıkarmıştır. Şube sayısının 81 vilayetimizin tamamında olması demek tekniker sorunlarının genel ve yerel yollardan çözümünü ortaya koyacaktır.

Şubemizin bulunmadığı illerde sizleri şubemizi kurmaya davet ediyoruz.

Ertan Kılıç

Genel Başkan

 

 

Yeni bir istihdam alanı Baca teknikerliği

Tüm Baca Teknikerleri ve Zanaatkârları Merkez Federasyonu (TBTZMF) Başkanı Can Çetin, "Türkiye, Dünya çapında en kirli 38 ülkenin içinde bulunuyor. Bu listede insanlarının yiyecek ekmeği olmayan ülkeler var. Yıllık 400 ile 600 arası insanımız karbonmonoksit zehirlenmesinde hayatını kaybediyor. Karbonmonoksitin fazlası öldürüyor, azı süründürüp öldürüyor" dedi.

Baca yapı formu, baca temizliği, baca içi yakımı, baca statik hesapları, bacanın yerleşim sistemleri, baca kalitesi, baca yangın uzmanlığı, bacadan çıkan atık gazların tesisi, bacadan ve atık gaz sistemlerinden çıkan atıkların ölçümü, ısınma amaçlı, sıcak su ve hava ihtiyaçlarını giderme amaçla kullanılan yanma merkezlerinin bakımı, kontrolü, temizliği ve atık gaz ölçümü gibi konuların Türkiye'de gelişmesi için Türkiye'de 2006 yılında çalışmalara başlayan ve 5 dernekten oluşan TBTZMF 2008 yılında hizmete girdi. TBTZMF, üyesi olduğu Avrupa Baca Zanaatkarları Konfederasyonu ve uzman eğitmenleri bünyesinde bulunduran UMFÖN E.V ile birlikte Türkiye'de bulunan düzensiz ve bacasız yakıt cihazlarını Avrupa uyum yasaları çerçevesinde yenilik ve tedbirlerin, gerekli çalışmalarla atık havayı minimum düzeye indirerek, kullanılan yakıt cinslerini ve aynı zamanda yer altı kaynaklarının da verimli kullanılarak tasarruf edilmesini sağlıyor.

TBTZMF, bu konuda öncü ülke solan Almanya'yı örnek alarak yapacağı eğitimlerle Türkiye'de 5 bin kişinin meslek sahibi olmasını planlarken, bu zamana kadar toplam 5 ilde mesleki eğitim kursları düzenledi. Samsun'da EMŞAV'ın salonunda düzenlenen mesleki eğitim kursuna bay ve bayanlardan oluşan 38 kişi katılırken, TBTZMF Başkanı Can Çetin, TBTZMD Samsun Şube Başkanı Rıza Duvan ve UMFÖN E.V Başkanı Olaf Goldschmedt kursiyerlere çeşitli konularda eğitmenlik yaptı.

Türkiye'de yakıt kullanımında yapılan yanlışlıkları anlatan TBTZMF Başkanı Can Çetin, "Baca denildiğinde klasik bir anlam çıkıyor ortaya. Baca, arabalarda olduğu gibi konutlarda da egzoz görevi yapıyor. Bacası düzenli olmayan konutlarda fazlasıyla yakıt harcaması yapılıyor. Bizim federasyonumuzun amacı vatandaşların bilinçli olarak evdeki soba ve kombilerini bilinçli noktalara bilinçli olarak taktırılmasını sağlamak. Doğal gaz bacaları ülkemizde pencereden 1 metre boru ile çıkartılıyor, buna doğal gaz bacası deniliyor. Doğal gaz bacası dediğimiz sistemde 1 metrede 120 ile 180 derece sıcaklıkta olan atık gaz soğumadan atmosfere gönderildiğinde nefes darlığı olan, ciğer yetersizliği olan, astımı olan insanlar nasıl yaşar? Vatandaşlarımız bilinçsiz odun ve kömür alış verişi yapıyor. Genellikle tonaj fiyatına göre alışveriş yapılıyor. Çok alevli yakıtlar vardır fakat ısı derecesi düşüktür, yanan odun veya kömürün yanma ısı derecesi yüksekliğine bakmak lazım. Bunu son kullanıcı olan vatandaş bilmeyebilir, bizim federasyonumuz bağımsız bir danışma bürosu gibi hizmet veriyor. Vatandaşın odununu kömürünü ölçtüğümüzde ne kadar ısı verimi alacağını söylüyoruz. Vatandaşlarımız sobalarını düzenli kurmadıkları için, boruların ısısından faydalanma zihniyeti güderek odalarda metrelerce boru döşüyorlar. Bu boruların bağlantı yerlerinden karbonmonoksit sızıntısı başlıyor. İnsanlar kış aylarında akşam 20.00'den sonra büyük bir yorgunluk hissediyor, sanıyor ki günün yorgunluğu, hayır. Bütün gün içinde ocağında yada sobasında, mutfağında yada banyosunda yanan yakıtlardan kaynaklanıyor. Karbonmonoksit sadece öldüren değil, uzun süre sonra önemli hastalıklara sebep olan bir gazdır. Doğal gaza bütün ülkelerde bir koku katarlar. İnsanlar kombisinin çiğ gaz kaçırdığını anlasın diye. İnsanların burnu o kadar hassas değil. Bunu bizim baca tekniker ve zanaatkârlarımız gerekli cihazlarla ölçerek vatandaşın atık gazında ne kadar gazın yanmadan atıldığını tespit ediyor. Bacaların iç çapının gözle görülmeyen yerleri kameralarla tespit ediliyor. Gaz, gözle görülmeyecek çatlaklardan sızabiliyor. Biz bu konuda konutlardaki eksikleri gidereceğiz. Bu, Türkiye'de tamamıyla yeni bir meslek. Bu mesleği bayanlarda yapıyor. Federasyonumuz 27 ülkeyi kapsayan uluslararası konfederasyona bağlı. Eğitimden çıkanlar isterlerse federasyona bağlı olarak kendileri bir meslek sahibi olabilirler, isteyenler bünyemizde var olan kuruluşlarda işçi olarak çalışabilirler" diye konuştu.

19 KASIM 2011

HABER KAYNAĞI

http://www.milligazete.com.tr/haber/yeni-bir-istihdam-alani-baca-teknikerligi-221850.htm

 

 

 

 

 

  
3845 kez okundu